Agnes till Globen!

Ja nu har jag lyckats hämta mig lite. Vilken nervpärs men Agnes gick alltså direkt till Globen! Uppträdandet satt som en smäck och de omskrivna röstproblemen var knappast märkbara. Låten och framträdandet var galet grymma! Agnes strålande verkligen som en världsstjärna och "Love Love Love" var ruskigt bra! Agnes fick möta Star Pilots i sin duell, men slog ut dem till andra chansen. Tillsammans till Globen tog Agnes med sig, otippade Malena Erhman som därmed slog ut favorittippade Sarah Dawn Finer till andra chansen, hon blev även den internationella juryns val. 639 928 röster kom in under programmet, och jag gissar att Agnes fans står för en hel drös av de :) Petra Mede snackade lite med Agnes i Green Room om Agnes hårfobi, och Agnes konstaterade snabbt att hon inte ogillade hår på huvudet, men det finns ju andra ställen... Haha klockrent där :)
Vilken kväll, även om jag hade hoppats så var jag väldigt osäker om Agnes skulle gå vidare, speciellt med tanke på röstproblemen, men det gjorde hon! Och med tanke på hur bra låtarna var i denna deltävlingen bådar det gott inför finalen.
Om 2 veckor är det dags, då är det final i Globen. Nästa mål - Moskva. GO TEAM AGNES!


Se, lyssna och njut!


Vinnarintervju med Agnes & Malena.

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Finns inte så mycket mer att säga än, TEAM AGNES TILL FINAL!! Fan vad gryyyymt!

Globen

Nu kör vi!!

Bara några minuter kvar till sändning nu! Det vi väntat på så länge är snart här. Kommer Agnes röst hålla? Kommer Agnes gå vidare? Jag vet inte, men jag hoppas något otroligt mycket! Nu kör vi, rösta, rösta och rösta ännu lite mer. ALLA röster räknas och behövs! Nu tar vi Agnes till Globen och final, GO TEAM AGNES!!

Agnes!

Håller rösten?

På scenen blir det bara dansare, 6 stycken. Men bakom scenen står körsångerskan Dea Norberg och körar för Agnes.
Expressen fortsätter att skriva om Agnes röstproblem, som verkar bli värre! Även på dagens genrep gick Agnes vidare till duell, men hon slapp sjunga om låten. Hur ska det gå? Kommer Agnes rösta hålla i direktsändning ikväll? Jag hoppas och ber, Agnes förtjänar en finalplats med klockren röst eller icke.
Tobbe Ek: "Hon kanske har ännu större problem med halsen idag, Agnes. Hon sitter med en stor halsduk i greenroom och behåller den på när hon tillsammans med Thorleifs lottas fram till den andra duellen under repet. Hon håller handen för halsen medan hon väntar på att duellen ska börja och ser ut att hosta."


I idolfinalen 2005 hade Agnes stora problem med rösten, och där gick det vägen, hur blir det ikväll?

Är håret äkta Agnes?



Bilder

Här kommer några snygga bilder på Snygg-Agnes från genrepet igår. Bilderna är ifrån Gylleneskor.se

Agnes på scen

Agnes på scen

Agnes på scen

Agnes på scen

Agnes på scen

Darin & Agnes

Ikväll är det Darin som ska stå för mellanakten. Svt: "När artistbussen nådde arenan stod en morgonpigg Darin och tog emot, eftersom han just repat klart numret som han ska framföra i aftonens deltävling. Agnes gav honom en stor kram och sa att hon tyckte att han var fantastiskt bra igår när hon hade sett hans rep. De gamla idolerna emellan."
Nu får vi hoppas att Darin röstar på Agnes också :)


2006 gjorde Agnes & Darin en duett tillsammans, i faddergalan med låten "La tortura"

Omtalad outfit och röstproblem

Så har tidningarna kommit igång med sina rubriker. Agnes är helt klart en av de mest omskrivna deltagarna, mycket handlar om Agnes outfit samt hennes röstproblem.
Aftonbladet skriver om  Agnes klädbyte.
Agnes får även 5+ i Aftonbladet av Helena Trus för sin outfit; "254 West 54th street i New York - där studio 54 hade sina lokaler - stängde visserligen i slutet av 70-talet. Som en levande discoboll tar Beyoncés look a like Agnes, iklädd en kroppsnära paljettdräkt, oss tillbaka till denna legendariska nattklubb. Snyggare än såhär blir det inte."

Agnes
Såhär ser en vinnare ut, Wow!

Hör vad Agnes säger om sin outfit härExpressen skriver även om Agnes röstproblem och hur hon brytit mot Svt:s regler. Christer Björkman bekräftar att Agnes har problem med halsen, men Agnes själv verkar säker på sin röst. Vi får helt enkelt hoppas på det bästa! 

Markus Larssons kommentar till Agnes: "Hennes hår är inspirerat av soulstjärnan Beyoncé. Hennes gyllene sparkdräkt kan gå till Arbetsförmedlingen och söka jobb som julgransprydnad när tävlingen är över. Och resten av bidraget är så mycket Stock/Aitken/Waterman att den, tja, kunde ha spelats in av Kylie Minogue 1987. Frågan är om melodisnillet Anders Hansson nånsin har haft"
Han tippar även Agnes direkt till final med kommentaren; "I tre minuter leker "Idol"-artisten en klassisk souldiva på ett mycket övertygande sätt"
Det låter inte direkt tokigt, Anders Nunstedt från expressen var dock mindre positiv, och trodde på 2:a chansen för Agnes.

Nu är det inte långt kvar!

Rösta järnet!!

Ikväll smäller det, Agnes debuterar i Melodifestivalen med "Love Love Love"! Då gäller det för oss fans att samla styrkorna. Jag hoppas alla laddat telefonerna med pengar och batteri, samt skaffat röstningshjälp, det är kort tid att rösta så ju fler desto bättre. Direkt när programmet startar 20.00 kan man börja rösta. Konkurrensen är stenhård, alla röster kan vara avgörande, rösta så mycket som möjligt! Nummren för att rösta på Agnes är som följer:


099-230 01 (3,95 kronor/samtal)

099-320 01 (9,90 kronor/samtal varav 8,50 kronor skänks till Radiohjälpen)


Sms:a 01 till 72211 (3,95)

Kom igen nu Team Agnes, nu tar vi Agnes till final och Globen!


Mobil
Ni har väl lagt in nummren i telefonen? Då är det bara att trycka på återupprigning, mycket effektivare!

Klipp


Grattis Agnes, i förskott..

 

Agnes svarar på tittarfrågor.

Publikens favorit

På genrepet ikväll fortsatte Agnes att spara på rösten, detta trots att repet spelas in och visas för den internationella juryn som baserar sitt val på detta framträdande. Om det dessutom skulle bli krångel under direktsändningen sänds inspelningen från detta rep. Förhoppningsvis är det bara så att Agnes vill spara allt tills imorgon kväll om inte, vore det väldigt tråkigt. För Agnes starkaste kort är hennes röst, den slår de flestas. För att sjunga "Love Love Love" krävs det att rösten är på topp.
Agnes gick vidare till en duell mot Next3 på genrepet, men då är det ju bara lottning. Som tur var slapp Agnes sjunga igen, vilket är bra då Agnes får spara på rösten mer. Agnes fick mycket bra respons från publiken;


Beyonce?
Beyoncé, nä jag menar Agnes såklart! URSNYGGT!

Tobbe Ek: "Idag är ju allting bara lottat, men publiken skriker på Agnes och jublar när hon lottats fram till att vara en av de fem som tar sig vidare i första omgången." & "Nu blir det istället pojkarna i Next 3 som får sjunga om sin Esta Noche. Till publikens besvikelse. De har ropat efter Agnes hela kvällen.".

Anders Nunstedt: "Nu har alla sjungit, och det är ingen överdrift att säga att två ex-idoler är publikfavoriter i kväll.
Agnes är superpoppis i Malmö Arena. Det finns ett gäng tjejer i hockeyladan som gastar "Agnes! Agnes!" i tid och otid. Mycket charmigt men aningen omotiverat."

Agnes på scen

Expressen: "Här är dräkten igen, Agnes byxdress i guld. Oj vad publiken klappar i gång när låten Love Love Love sätter fart. Det blir inte sämre av att Agnes dansare kör handklapp. Inget mimande nu inte från Agnes sida även om hon säkert kan ta i lite till. Hon  har ju valt att inte sjunga under tidigare repetitionerna." & "Innan Mede avslöjar låtsasresultatet ropar publiken efter sina favoriter. Väldigt ofta hörs "Agnes". Och hon gick också vidare. Tillsammans med Star Pilots, Sahlene & Maria, Sarah Dawn Finer och Next 3."

Agnes i klänning
Detta är alltså klänningen som Agnes byter om till efter uppträdandet. Men vad händer om Agnes går till final och ska göra om sitt nummer? Ja hon hinner knappast byta om iallfall så då kör hon nog i den klänningen istället, men förändringar är aldrig fel!

I publikundersökningen som gjordes efter repet kom Agnes 2:a med 259 röster, 1:a blev oväntat nog Star Pilots med 340 röster. Men kul att Agnes är med i toppen! Imorgon smäller det, är ni beredda? Jag skymtar något i horisonten, kan det vara globen? Jag tror det :)

Kläderna

Outfit

Agnes gör en Perrelli, skriver Svt. Vilket betyder att Agnes kommer byta kläder efter framträdandet på lördag, då denna kroppsstrumpa inte går att sitta i. Materialet som outfiten är gjord av är för hård och skulle helt enkelt gå sönder i sömmarna om Agnes satte sig ner. Därför kommer Agnes att ha de kläder som tidigare visats upp på galgarna (antar jag).

Agnes outfit
Det blir alltså detta Agnes har på sig i greenroom.

Love Love Love

Lyssna på "Love Love Love":


Vilken partydänga!

I Love, "Love Love Love"

Nu kan man lyssna in "Love Love Love" här. Jag har lyssnat in minuten av "Love Love Love" ett par gånger nu och första intrycket är såklart; WOW! Det är svårt att bedöma en låt när man bara får höra en minut, men det här är bra, riktigt bra! Man känner igen soundet från "Dance Love Pop", såklart. Jag tänker lite "Love Me Senseless" , "Look at me now" och en gnutta "Open up your eyes", (oandet) det är en lugn fartfylld låt kan man säga. Agnes sjunger som vanligt galet bra och jag är säker på att hon knäcker live! Låten andas helt klart schlager, på ett bra sätt! Refrängen sitter som en smäck! Jag säger bara; Globen nästa! Konkurrensen är dock stenhård, de andra låtarna är bra (de flesta) men personligen tycker jag "Love Love Love" är bäst, såklart :) Men är "Love Love Love" lika bra som superhitsen; "On And On" och "Release Me"? Omöjligt att svara på när man bara hört en minut, men den är i helt rätt forum iallafall!

Love Love Love
"Give me love love love, take me higher than high"

Dagens rep

Tobbe Ek: "Mellan genomsjungningarna går Agnes av scenen och dricker vatten och pratar med folk från sitt skivbolag. Det verkar som att hon har röstproblem och under repet mimar hon stora delar av låten.
Agnes discodänga är rätt bakåtlutad och skön, men eftersom den inte sitter som en käftsmäll behövs alla hennes röstresurser för att framhäva låten. På repet idag tar hon det nästan oroväckande lugnt och sparar sig.
Agnes slutar i en klassisk slutpose. har vi sett den förut? Absolut! Gillar vi den? Absolut!
Nu gäller det bara för den före detta Idolvinnaren att fixa sången också."


Agnes med bakgrund
Ser faktiskt snyggt ut med den bakgrunden!

Agnes outfit
Var detta kläderna som hängde på galgen?! Vart tog den svarta vägen? Snyggt, lyxigt och guldigt iallafall!

Agnes slutpose
Ursnygga slutposen!

Schlagerprofilerna: "Det blev ingen guldklänning a' la' singelomslaget som det ryktats. Agnes är istället iklädd en discokula-overall som ser sjukt kol ut! Discobananen Agnes! Eller en supersexig discokorv, kanske!
Får bara Agnes ordning på förkylningen så borde inte Globen vara jättelångt borta. Men just nu mimar hon stundtals istället för att sjunga ut."

Agnes så scen
Även om jag hoppats på en klänning, så är denna kroppstrumpa inte tokig.

Agnes på scen
Bakgrunden här påminner om omslaget till "Love Love Love" - snyggt!

Gylleneskor Veronica: " Man blir bara så otroligt lycklig och uppfylld av den här låten. Agnes regerar och glittrar som ett helt fyrverkeri. Hur kunde jag missa det här bidraget igår? I guldglittrig bodysuit stjäler Agnes hela kalaset med sin låt Love love love. Jag kan inte annat än att hylla detta fantastiska bidrag som kommer bli en tuff konkurrent att slå.
Låten rycker med en från första start och allt du vill är att dansa loss ordentligt. Koreografin är bra och dansarna grymma. Hela upplägget skriker bara vinnare. Och Agnes röst sen...hon är helt otroligt duktig och trots att hon håller igen just nu så är rösten stark och klar och passar inte alls på en så ung tjej. Jag chockeras varje gång.
Nä, jag har förälskat mig! Här har vi låten med stor L. Gud vad glad jag blir av den! Direkt till Globen?? JA, självklart. GO AGNES!!"


Artiklar

Frossa i de senaste artiklarna kring Agnes!

Agnes på scen


*Ttela-artikel

* Ystads allehanda

* Smp

* Vänersborg

*
Chatten

* Skånskan-blogg

* Dn-blogg


Agnes i Expressen
Agnes är med i Dagens Expressen, men de ju är kända för att överdriva..

Agnes i Klick!
Från Dagens Aftonbladet - Klick! Agnes pratar ut om kärlek.

Agnes in på Danska hitlistan

Ja det är sant, lämpligt till dagen före Melodifestivalen har Agnes gått in på den danska hitlistan för första gången! Det är med singeln "Release Me" som Agnes gått in på topp40, plats 39 närmare bestämt. Kanske inte så högt men sjukt kul ändå! Och det är upplagt för klättring, "Release Me" ligger just nu på plats 8:a på danska itunes..

Release Me

Party!

Igår var det välkomstfest i Malmö och självklart var Agnes på plats, vackrare än någonsin! Nedan kan du se en intervju från Svt, Agnes är med i början, det förekommer dock lite störningar:



Agnes på fest!
Otroligt vacker brud!

"Därför höll Agnes igen under repet"

Och nu svarar Agnes på varför hon höll igen under repet här.

Imorgon..

Imorgon är det dan före dopparedan så att säga, och mycket kommer hända runt Agnes imorgon kan jag lova!
Redan kl. 07.30 på morgonen besöker Agnes Mix Megapol i Malmö. (Edit: Det blev tyvärr inget besök hos Mix Megapol, Agnes var tvungen att avboka). Lite senare vid 10.00 chattar Agnes på barometern.
Sedan efter lunch kl 14.33 i P4 får vi höra 1 minut av varje låt, och den minuten kommer man även kunna lyssna på Svt.se från 13.10 ända fram till sändningen på lördag. Det kommer att bli sjukt spännande och kul att få höra en bit av "Love Love Love", självklart kommer jag skriva ett litet omdöme när jag hört låten imorgon. Tillsist blir det ett "riktigt" rep inför publik vid 20.00.
Nu är det inte långt kvar..

Förhandstippad

Agnes är utan tvekan den mest förhandstippade deltagaren inför lördag, iallafall om man ser till artisten.
I Aftonbladets undersökning om vem som är favorit på lördag leder Agnes med över 42% när 7000 röstat. Även i metros och Schlagerprofilernas undersökningar är Agnes populärast, även om det är fåare som röstat i dessa undersökningar.
Men är det så bra att vara såpass förhandstippad? Jag tror det kan vara både och, jag tror inte de som gillar Agnes och hennes musik kommer att bli besvikna på lördag, men dock är konkurrensen livsfarlig. Vad fan tänkte Christer Björkman (och övriga) med?! Ut med gubben säger jag!


Agnes i Tidningar
Agnes är med i senaste tidningarna av; Dam, Se&Hör samt dagens Aftonbladet.


ExpressenTv: "Agnes sjöng inte på repetionen". Nja jag tror nog att Agnes bara vill "spara" på rösten tills lördag, vilket Agnes bekräftar i denna artikel från Expressen.
Annelie från Metro: "Het- Agnes Carlsson. Jag kommer bli väldigt besviken om hon lovat mer än hon håller."
Ännu en artikel från Expressen, Agnes var tydligen ett hett villebråd igår då Melodifestivalen "tjuvstartade", observera "Storfavoriten Agnes Carlsson" :)


Första repet!

Så har Agnes repat i Malmö Arena för första gången, 4 gånger fick hon köra igenom sitt nummer. De på plats verkar gilla nummret, dock var det tydligen några ljudproblem. I numret så står Agnes bland annat på ett catwalk-podium, med dansarna runt om, Agnes har även med Carolafläkten och slutposen är en knytnäve i luften. Det blir även konfettiregn av hjärtan. Låter riktigt lyxigt! Vilket det precis skulle vara, jag är otroligt spänd på att få se numret på lördag.
Tydligen blir det både guld och svarta paljettkläder:

Agnes outfit

Läs mer om Agnes rep på Gylleneskor, hos Tobbe Ek och Schlagerprofilerna. I överlag är alla positiva till Agnes framträdande, vilket är bra men de verkar tveksamma om Agnes är vinnaren, det är inte jag :)

Slutpose
Slutposen!

Bakgrund
Men vad är det för bakgrund? Hm får se hur det ser ut på lördag.

Första omdömet

Pressen har nu fått höra låtarna och här kommer ett par av deras omdömen om "Love Love Love":

Tobbe Ek
från Aftonbladet: "Agnes Love love love är discopop med lite svängar Motown. Jag tänker Shanice 90-talsdänga I love your smile i uppdaterad småmysig produktion av Anders Hasson som ligger bakom Agnes On and on bland annat.
Agens passar att göra den här lite bakåtlutade discopopen, med en skön refräng, som inte känns som en käftsmäll utan snarare smyger fram och överrumplar en. Den här vill jag dansa till, men jag udnrar om den är tillräckligt direkt för att charma tittarna på lördag?"

Schlagerprofilerna: "Riktig gladdisco från Agnes. Påminner en hel del om Young Hearts Run Free och bubblar av glädje. Kommer absolut tilltala de som gillade Agnes platta. Snygg tonartshöjning, men den kräver mycket av Agnes. Hon är ju inte helt säker röstmässigt när det gäller uptempolåtar live..."
"Sarah, tjejduon, Thorleifs, Agnes och Malena Ernman är ju alla Globenkandidater efter första lyssningen.
Och alla de andra tre var helt klart vassare än Sofia, Maja, Rigo, Velvet och Rickfors.
Spontant så känner jag att Thorleifs och Sarah Dawn går till Globen, Maria Haukaas & Sahlene och Agnes går till "Andra Chansen"."

Anders Nunstedt från Expressen: "Jag har bara hört låtarna i en (ovanligt välljudande) bandare, inte sett showerna.
Med det sagt ligger troligtvis Thorleifs och Sarah Dawn Finer bra till.
Och varför inte jokern Malena Ernman och duon Anna Sahlene/Maria Haukaas Storeng på det?
Vad sägs om det tipset, Agnes?
Vill du så kan vi ändra. Men då måste det blixtra på scenen på lördag."

Elin från Gylleneskor: "Agnes låt har en lugn och balladaktig början, men kommer snart igång. Och det med besked. Love, love, love har en trallvänlig refräng som sätter sig direkt. Jag tror att den kommer bli flitigt spelad på radio även efter festivalens slut. Låten passar Agnes röst perfekt, och den regelrätta tonartshöjningen till den sista refrängen lyfter faktiskt bidraget (till skillnad från många andra låtar, där en höjning bara känns tvungen och krystad). Jag trodde dock att Love, love, love skulle vara lite mer lik spåren på Agnes senaste skiva Love, Dance, Pop, men detta bidrag ger snarare en härlig retrokänsla, med en discotouch. Agnes är svårtippad, men jag tror att det kommer bli Andra Chansen för hennes del."

Markus Larsson från Aftonbladet: "Här finns en pampig ballad av Sarah Dawn Finer. Här finns en omtalad soulpopduett mellan Sahlene och Maria Haukaas Storeng. Här finns Susanne Alfvengren och en av de bästa poplåtarna som jag i alla fall hört Agnes göra."

Helt okej omdömen, dock tråkigt att endel är osäkra på om detta tilltalar röstarna. I melodifestivalen måste nästan en låt vara direkt för att gå hem, den har ju liksom bara 1 lyssning på sig! Jag hoppas att scenshowen verkligen är något extra som kan ta Agnes till final, men det verkar bli svårt. Om man var nervös innan så är man livrädd nu! Man blir iallafall ännu mer nyfiken på att höra låten!


Något i stil med denna? Senast blev det ju succé iallfall :)

Mycket Agnes

3:e dagen av melodifestivalveckan för Agnes, lördag närmar sig! Och Agnes har mycket på gång, ikväll kickar hon igång Melodifestivalveckan tillsammans med några andra deltagare nere i Malmö, läs mer här.
Igår besökte Agnes även radioprogrammet P3 Populär där hon skvallrade lite mer om Melodifestivalen, bland annat fick vi höra att Agnes inte kommer dansa så mycket själv på scen, utan mer köra på sin känsla. "Andra kommer göra det jobbet åt mig" sa Agnes angående dansandet. Det nämner Agnes även i denna artikel från ttela. Även om jag velat se Agnes dansa, så tror jag det kommer bli grymt ändå! Förhoppningsvis blir det lite rekvisita Agnes kan jobba med, kanske tronen från Lilla Melodifestivaluppträdandet?
Dessutom fick vi höra att Agnes valde bland två outfits tydligen, då hon fick frågan om scenkläderna var kort. Hmm kan det vara så att scenkläderna kommer förvandlas under framträdandet?
Agnes har skrivit ett nytt inlägg i sin blogg. GylleneskorBjoerne håller på Agnes!
18.00 ikväll spelas låtarna upp för pressen och självklart ska jag hålla koll på vad alla skriver om "Love Love Love" :)


Chatt med Agnes!

Idag har Aftonbladet ordnat en chatt med Agnes, klockan 15.15. Då har du chansen att ställa dina frågor till Agnes.

Chatten går nu att läsa här.

Guld

Dag nummer 2 av melodifestivalveckan. Imorse var Agnes med i The Voice, där vi fick veta lite om vad Agnes kommer ha på sig, scenkläderna kommer att gå helt i guld och Agnes har designat outfiten själv, spännande! Jag har för mig att Agnes designade klänningen som hon har på singel och albumomslagen, och den klänningen var sjukt snygg!
Agnes beskrev scenkläderna som glamouröst, och med tanke på omslaget till "Love Love Love" så kunde man tippat på att scenkläderna skulle gå i guld :)
Vi kan även lägga till Italien på listan över länder som Agnes ska lanseras i.
Ännu mer radiointervjuer för Agnes; på torsdag medverkar Agnes i P4 Malmö's Morgonshow kl.08:40 och på fredag på Mix Megapol Malmö kl.07:30. Och som jag skrivit tidigare blir det också lite Agnes i P3 Star på lördag mellan 14.03-16.00.
Nytt inlägg i Agnes dagbok från Gylleneskor.
En ny trevlig artikel med djur (och melodifestival) anknytning i City.
Imorgon åker Agnes ner till Malmö, och pressen får höra låtarna för första gången, nu håller vi tummarna att de är positiva till "Love Love Love"!


Agnes "Danskatest" i The Voice

THE WEEK!!

Ja det är sant vecka 9 är äntligen här! På lördag är det dags för Agnes att visa vad hon går för i melodifestivalens 4:e och sista deltävling.
I lördagens deltävling gick Emd och Molly Sandén direkt till final och Bwo samt Rigo & The Topaz Sound feat. Red Fox gick till 2:a chansen. Sofia blev den internationella juryns val.
Denna vecka kommer det hända mycket runt Agnes, och jag ska försöka uppmärksamma det mesta här i bloggen.
På Gylleneskor kommer vi kunna följa Agnes Dagbok där hon berättar för Gylleneskor om vad som händer.
I en artikel från SvD berättar Agnes ytterligare om hur hon känner inför melodifestivalen. SvD har även lagt upp ett klipp med Agnes, snacka om att Agnes har rätt inställning till Melodifestivalen!
Igår gick Agnes senaste singel "Release Me" in på Svensktoppen, direkt in på plats 5, grattis Agnes! Hoppas nu bara att svensktoppsröstarna även röstar på Agnes i Melodifestivalen :) Det tål ju även att nämnas att förutom de länder jag räknat upp tidigare, så kommer Agnes lanseras i storprovinserna England och Frankrike!

Agnes i Café

"Agnes: Då visade jag lite för mycket..."


Läget just nu 2

* Agnes har skrvit flera nya inlägg de senaste dagarna i sin Aftonbladetblogg, riktig trevlig läsning!

* Gylleneskor har lagt upp en ny artikel om Agnes. Där vi bland annat får vet att Agnes inte vågar kolla på de andra deltävlingarna, hon ska köra sitt eget race helt enkelt! Dessutom får vi veta att Agnes sammanlagt ska besöka 10 olika länder i sin pr-turné, imponerande!

* I förra inlägget skrev jag om Agnes europaerövring, och den fortsätter med stormsteg! Nu har Agnes, förutom i Danmark, skivbolag/promotionbolag i Nederländerna, Polen och Belgien också. I Nederländerna och Polen är det "On And On" som ska släppas. Och i belgien släpps "Release Me" som första singel, den 28:e februari, alltså samma dag som Agnes tävlar i Melodifetivalen!
Agnes pr-turné i Danmark bestod av att Agnes var med i ett par tv-program samt en radiointervju, vilket har gett resultat; "Release Me" låg nämligen på plats 15 på danska itunes igår!

* Agnes medverkar i The voice på Tisdag som både sänds på radio och kanal5, mellan 6.30-9.00. Agnes är även med i P3 Star på lördag, som är på plats i Malmö och snackar med Agnes, programmet sänds mellan 14.03-16.00.

* Ikväll är det dags för den 3:e deltävlingen i Leksand, bara 1 vecka kvar nu! Tiden går verkligen sjukt fort, nästa vecka kommer det hända väldigt mycket runt Agnes, så jag kommer uppdatera bloggen ofta, se till att kika in!

Europaerövring

I förrgår avgjordes den 2:a deltävlingen och till allas chock så gick Måns vidare, vilken skräll! Nja det var väl ganska väntat, men inte lika väntat att H.E.A.T. skulle gå direkt till final! Lili&Susi samt Amy Diamond gick till 2:a chansen, den sistnämda blev även den internationella juryns val. Detta betyder att om Agnes skulle gå till 2:a chansen kommer hon möta Amy i den första duellen, men siktet är ju såklart att Agnes går direkt till final!
I övrigt klarnade röstningsreglerna och det känns glasklart!

Nu är det mindre än 2 veckor kvar tills Agnes är med! Och denna vecka laddar Agnes upp med att åka till Danmark och göra sin första pr-turné utomlands! Agnes har alltså börjat lanseras utomlands med nya skivan "Dance Love pop", i Danmark har Agnes signats av ett danskt skivbolag; Copenhagen records. Och tydligen har "Release Me" blivit en rejäl hit därnere, och spelas (enligt kommentar på youtube) på alla radio och tvstationer! Och i denna artikel berättar Agnes att det finns ett stort intresse både i Europa och utanför, ja det skulle jag tro! Av de kommentarer som skrivits, den senaste tiden, till Agnes videor på youtube, kan man konstatera att "On And On" blivit en hit i både nederländerna och polen.
Det finns även en del kommentarer från länder som; Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, England mf.l.
Det är minst sagt saker på gång, och jag tror det finns stora planer för att göra Agnes till en världsstjärna. 
Sen är det ju inte en nackdel att Agnes börjat bli känd i Europa med tanke på Melodifestivalen. Om Agnes skulle vinna och tävla för Sverige i Eurovision Song Contest, skulle flera av de deltagande länderna känna igen Agnes, och förhoppningsvis även rösta på henne. Därför borde Agnes vinna Melodifestivalen, då har vi en chans att vinna ESC!

Agnes i Europa


Startordningen för semifinalerna i ESC:

Tisdag 12:e maj:
Sverige, Bosnien-Herzegovina, Israel, Belgien, Andorra, Tjeckien, Montenegro, Island, Georgien, Bulgarien, Portugal, Schweiz, Makedonien, Finland, Vitryssland, Turkiet, Rumänien, Malta och Armenien.

Torsdag 14:e maj :
Slovenien, Danmark, Azerbajdzjan, Nederländerna, Lettland, Ungern, Serbien, Norge, Ukraina, Grekland, Litauen, Polen, Kroatien, Estland, Moldavien, Cypern, Irland, Slovakien och Albanien.

Love was in the air..

Ikväll är det dags för den 2:a deltävlingen i Skellefteå, vilket betyder att det bara är 2 veckor kvar tills Agnes tur!
Ikväll tävlar den extrem förhandstippade Måns som kommer gå till final, det är redan klart. Men han borde faktiskt tacka Agnes för det, varför då? JO när Måns ställde upp 2007 med sin "Cara mia", så fick han ta Agnes plats eftersom hon sa för mycket om titeln till "More than a girl". Och utan sin medverkan 2007 hade knappast Måns stått där han står idag, så Måns det är Agnes som du borde tacka! Dessutom fick ju Måns vara med och glänsa sig i Agnes stjärnglans förra julen, när de tillsammans var modeller i MQ´s julkampanj 2007. Även om det är ett tag sedan jul så är det ju faktiskt alla hjärtans dag idag, därför passar det bra att kolla in den romantiska reklaman idag:


Man blir grön av avund på Måns!

Konkurrens

Agnes deltar som bekant i den 4:e och sista deltävlingen i Malmö, förutom Agnes deltar 7 andra artister och jag tänkte skriva lite om respektive konkurrent.

Star pilots: "In the heat of the night" är det enda som jag hört av dem, och visst blev den en sommarhit men inte så mycket mer. Tror inte de kommer vara de värsta konkurrenterna, men när det gäller Melodifestivalen vet man ju aldrig.

Susanne Alfvengren: Aldrig hört talas om människan som tydligen fyller 50 bast idag! Nja Melodifestivalen är ju faktiskt en tävling där Sverige ska få fram ett bidrag till ESC och Susanne borde inte vara en het kandidat till det. Men Suzzie Tapper lyckades ta sig till andra chansen förra året, så man kan aldrig veta..

Sarah Dawn Finer: Hon slog igenom i Melodifestivalen 2007 med "I remember love", som blev en stor hit. Men sedan har det inte hänt så mycket. Tydligen ska hennes låt vara en superstark ballad, så hon blir nog en av de tuffaste att slå!

Next 3: Ingen susning om vilka de är eller vad de gör, det enda jag vet är att de sa följande om deras deltävling "Agnes är ju med då, jag tror hon kommer vara riktigt bra"  i denna intervju.

Thorleifs: Dansband är inget för mig, men det verkar ju gå hem hos många den senaste tiden. enligt statistik är det faktiskt den äldre skaran av befolkningen som röstar i Melodifestivalen, och om det är så kan nog Thorleifs skrälla.

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng: På förhand är nog denna duo de tuffaste konkurrenterna, båda damerna har deltagit i ESC och senaste året kom Maria 5:a för Norge, det kommer ge röster.

Malena Erman: Jokern som jag heller aldrig hört talas om. Är också en av de "farligare" konkurrenterna.

Ja det som i början såg så enkelt ut ser nu väldigt tufft ut! Getingbo har den 4:e deltävlingen kallats, och jag förstår verkligen varför. Precis vad som helst kan hända vilket gör att man är sjukligt nervös redan nu, tänk om 2 veckor?!
Sarah och Anna&Maria ser jag som de absolut tuffaste konkurrenterna, men Malena och Thorleifs blir också farliga.
Men detta taggar iallafall mig till att rösta ännu mer på Agnes!
Vilka tror du blir de tuffaste konkurrenterna?

Fullt upp

Agnes meddelar genom hemsidan och sin aftonbladetblogg att hon har fullt upp på dagarna, med repetitioner, klädprovning och planering inför melodifestivalen.
Vi får också veta att Agnes och dansarna varit på Topshop för att se ut kläder idag, spännande!
Dessutom avslöjar Agnes att hon ska till Danmark och göra PR nästa vecka, riktigt spännande!
Jag kan även meddela att "Love Love Love" kommer att släppas som fysisk singel, hallelujah!

I lördags gick den första deltävlingen av stapeln, och nog får man påstå att det blev en riktig skrällkväll! Alcazar och Emilia gick direkt till final, alltså har Anders Hansson redan fått med ett av sina bidrag! Caroline Af Ugglas och Scotts gick till 2:a chansen och den förstnämda blev även den internationella juryns val. Shirely Clamp blev sist. Detta bevisar ännu en gång att precis allt kan hända, eller ja nästan allt iallafall.
Jag tyckte som många andra att röstningssystemet var ganska krångligt, men tills den sista deltävlingen har man nog fått koll på det, vilket känns bra.


Läget just nu

I torsdags morse besökte Agnes Rix Morronzoo och bjöd på, förutom en fantastisk version av "Release me", lite avslöjanden inför Melodifestivalen. Och på onsdagkväll gjorde hon en succéfylld klubbspelning för "Rix Fm i fjällen".

*Agnes håller för tillfället på att bestämma vad hon ska ha på sig för kläder, troligen sist av alla!

*På scen kommer Agnes ha med sig 6 andra personer, alltså blir det 7 sammanlagt, som bekant är maxgränsen 8. Knappast kommer det vara 6 på kör, så vi kan nog räkna med både kör och dansare. 4 dansare och 2 på kör?

*Tydligen var en duett med Marie Serneholt aldrig aktuell. Men en duett var på tal, hmm vilket mysterium!

*Roger lovade att de i Morronzoo skulle rösta på Agnes, det hoppas jag han håller!

*Agnes har inte så stor koll på motståndet i Malmö, den enda hon vet som hon tävlar emot är Sarah Dawn Finer. Agnes fokuserar på sitt, vilket är precis rätt!

*Agnes finns med på 2 schlagerrelaterade omslag, på Expressens fredagstidning och Aftonbladets schlager klicktidning.

*Både Aftonbladets Markus Larsson och Expressens Anders Nunstedt tippar att Agnes går direkt till final från deltävlingen i Malmö.

* 099-230 01 (3,95kr) och 099-320 01(9,90kr) är nummren att lägga på minnet inför den 4:e deltvälingen, de är på de två nummren som man kommer att kunna rösta på Agnes.

*Ikväll är det dags för den 1:a deltävlingen i Göteborg, vilket betyder att det bara är 3 veckor kvar tills det är Agnes tur i Malmö!


Agnes-omslag
Agnes syns flitigt på omslag!

Singelomslag!

Löööve

Så får vi äntligen se omslaget till melodifestivallåten "Love Love Love", och jag säger bara; WOW! Så ska ett omslag se ut! Utan tvekan Agnes snyggaste skivomslag hittills. Bilden känner vi igen sedan tidigare, men klänningen har bytt färg, snyggt! Effekterna i bakgrunden är ruskigt snygga! Nu får vi be till gudarna att låten släpps som fysisk singel också.
Vad tycker ni om omslaget?

Agnes berättar


Från Svt:




Från Expressen:
 

Hetast!

Nu har de officiella Melodifestivalveckorna startat och på lördag är det dags för den 1:a deltävlingen, det betyder att det bara är lite över 3 veckor tills det är Agnes tur.

Av de 32 artister som deltar i Melodifestivalen är det inte många som varit så het som Agnes under de senaste månaderna. Jag skulle nog påstå att Agnes varit hetast till och med. De flesta andra artister har det varit knäpptyst om. Och en stor del av dem är artister som inte gör annat än deltar i Melodifestivalen, vilket jag tycker är ganska dåligt. Visst är det svårt att släppa ny musik och få den att lyckas då det är en så enorm konkurrens, men att delta i Melodifestivalen år efter år efter år är ganska tråkigt. Agnes har bevisat att hon kan släppa ett album utan Melodifestivalen och lyckas, vilket inte så många andra deltagare kan skryta om.


Agnes på gaygala
Agnes uppträdde på Gaygalan 2009


Agnes har minst sagt varit aktuell de senaste månaderna, kanske mer aktuell än någonsin. Med 2 superhits från succéplattan "Dance Love Pop", första singeln "On and On" har spelats om och om och om igen på radio och tv, och även sålt guld! Nya singeln "Release Me" verkar följa i samma fotspår och spelas en hel del, dessutom har den legat 1:a på den prestigefyllda Trackslistan! Förutom det så har Agnes medverkat i en rad populära tv-program, bland annat Lilla Melodifestivalen, prytt flera tidningsomslag och varit med i många radiointervjuer. Förutom Melodifestivalen väntar en turné och redan denna vecka deltar Agnes i "Rix Fm i Fjällen". Om det fanns någon individ i Sverige som inte visste vem Agnes var så vet de det nu, förutsatt att de inte bott under en sten i skogen. Detta ger förhoppningsvis en stor fördel i Melodifestivalen, då många har vant sig med det nya soundet och tagit till sig Agnes danspop!


RSS 2.0