Scenen!

Nu har Svt avslöjat hur scenen kommer att se ut, och det ser minst sagt lovande ut! Såhär säger Viktor Brattström, som designat scenen, om årets scenografi; "- Till skillnad från förra året har vi en större sammanhängande dansyta. Dessutom blir det mer rörlig grafik än tidigare. Det finns också rörliga scenmoduler som kan flyttas runt för att få scenen dynamisk så att den passar till olika sorters uppträdanden.

Scenografin ska också förmedla en känsla av gränslöshet. Som åskådare ska man känna att man inte riktigt vet var gränserna går, man kan inte se var scenen börjar och slutar och får känslan av att något fortsätter runt hörnet."

Jag tycker scenen ser grymt snygg och stor ut! Såhär ser alltså scenen ut där Agnes kommer bjuda på sin utlovade superlyxiga-glamour show:

asda

Agnes i QX


Agnes är tillsammans med några andra Melodifestivaldeltagare med i senaste numret av QX, både på omslaget och i en liten intervju om Melodifestivalen. Såhär skriver QX´s Melodifestival-expert Ronny, bland annat, om Melodifestivalomslaget:
"- Precis som föregående år ville jag ha en bra blandning av gayfavoriter som ger oss långlivade hits, debutanter som kommer att överraska och ett gäng troliga segerkandidater. Och jag är övertygad om att vi även i år lyckats uppfylla detta."







AgnesiQX





























Låter det bra eller vad?! Och som omslaget säger "To Russia with Love..Love..Love.."

Skrivet om Agnes i Melodifestivalen

Idag den 28 Februari är det en månad kvar tills Agnes uppträder i Melodifestivalen, det nrämar sig med stormsteg!
Det har skrivits en hel del om Agnes deltagande i Melodifestivalen på olika bloggar, hittills. Jag har valt ut några intressanta inlägg:

Gylleneskorblogg:

"I huvudsak blir det istället några andra Idol-deltagare det kommer att stå mellan. Tätstriden intas av Måns Zelmerlöw, E.M.D. och Agnes, strax därefter puttrar Alcazar, BWO och Sarah Dawn Finer.

På slutet drar Måns och E.M.D. iväg och de intar växelvis förstaplatsen efter i princip varje jurygrupp. Men E.M.D. visar sig ha den röststarkaste fanskaran och de står till slut som segrare med några få poäng tillgodo före tvåan Måns. Agnes kommer trea, Sarah kommer fyra, BWO femma och Alcazar sexa."


Gylleneskorblogg:

"Jag gillar Agnes. Har inte hört så mycket av henne visserligen, och jag följde inte hennes Idol-resa på den tiden det begav sig (även om jag kollat på den årgången på DVD i efterhand). Men när jag hört henne slås jag ofta av tanken.. "wow - är hon verkligen svensk?". Hon känns så oerhört interntionellt proffsig. En Miraha Carey, Beyoncé osv. Det skulle inte förvåna mig om hon blir en stor världssjärna någon gång i framtiden. Hur som helst - direkt till final här."


Gylleneskorblogg:

"Personligen tror jag också att Agnes kommer att leverera något riktigt bra när hon gör sin debut i festivalen - det är bara att lyssna på hennes senaste platta så förstår man."


Aftonbladetblogg:

"Och allra sist defilerar Agnes och Sarah Dawn Finer i mål i Malmö."


Gylleneskorblogg:

"Även spännande namn som Agnes, BWO och Velvet har fått äran att inleda eller avsluta,"


Gylleneskorblogg:

"Dels visste jag inte att den internationella juryn har rätt till ett wild card, trodde i min enfald att de skulle agera jurygrupp i finalen. Men nu visar det sig, om Markus är rätt informerad, att de har rätt att placera in ett bidrag nr 11.

Detta gör att jag faktiskt tror vi ser Agnes i finalen, vilket jag hjular över.

I delfinal fyra så har vi båda Sarah Dawn Finer vidare, men sedan tror Markus på Agnes, jag gissar Thorleifs. Mitt hjärta blöder för som alla Ni som läst min blogg vet att Agnes är 5 plus i min bokföring."


Gylleneskorblogg:

"Fjärde deltävlingen är däremot hemskt att gissa. Mitt hjärta går till Agnes, men frågan är om hon ens fixar en iljett till andra chansen. Att SVT alltid vill avsluta med en "big bang" deltävling vet vi, men det känns orättvist att man petar in artister som alla borde kunna ha en globenplats i en och samma deltävling. Men men, jag gissar på finalplats till Thorleifs och Sarah D Finer, andra chansen blir svårare... Men med hjärtat Agnes och Malena Ernman. Men det kan likväl bli Anna S och Maria H-S och Starpilots."


Schlagerprofilerna:
"och så spekuleras det i hur bra årets hetaste MF-trend "tjejpop a' la' Rix FM" kommer gå: Är Marie, Vevet, Amy och Agnes allihopa i Globen eller tar de ut varandra? Starkast är buzzet i så fall kring Velvets låt, även om Agnes så klart har häng."

Schlagerprofilerna:
"Att Agnes låt Love, Love, Love var den första låt som hon och Anders Hansson skrev ihop (och sen kom resten av succéskivan) betvivlar vi inte. Att de däremot inte "visste vart de skulle göra av den" och att "när vi kom på Melodifestivalen för den föll allt på plats" ställer vi oss mera skeptiska till. Klart att Agnes + Anders alltid måste vara = Melodifestivalen!"

Gylleneskorblogg:

"Agnes Carlsson fick alla upp ögonen för när hon var med i Idol. Där hon tog hem hela vinsten. Det kan jag säga att jag inte ville att hon skulle göra, jag ville att Sebastian skulle vinna. Fast nu efteråt så har jag lyssnat på en del låtar som hon har gjort, så nu har jag till och med köpt hennes skiva. Så hon har ändrats i mina ögon. Jag tycker att hon är jätte bra, jätte bra. Jag tycker att hon ska komma till finalen, om hon nu har en bra låt. Fast det är jag inte orolig för, jag kan nog lova att hon har en bra låt. Jag ger min lyckospark till Agnes."


Schlagermicke-blogg:

"Agnes lär ha en partydänga som är perfekt att sparka igång tävlingen med."

Förväntningarna och förhoppningarna på Agnes är minst sagt höga! Det mesta som skrivs är väldigt positivt och många tror på Agnes till final, vilket såklart är kul. Samtidigt funderar jag på om det är så bra att vara så förhandstippad och ha höga förväntningar på sig? Det kan ju bli en stor besvikelse om man har skyhöga förväntningar, men samtidigt det är ju Agnes vi pratar om, och då finns det faktiskt inte att det inte skulle vara något annat än grymt!


Intervju

Intervju med Agnes från GylleneSkor.se:

agnes



"Idolvinnaren äntrar festivalscenen

Artikel | 2009-01-18 |


I år är det dags för den första Idolvinnaren att medverka i Melodifestivalen. Agnes Carlsson följer i sina forna medtävlare från Idol 2005:s fotspår och ställer upp i festivalen med låten "Love Love Love".

Redan 2007 var det tänkt att Agnes skulle medverka i Melodifestivalen. Men på grund av en "massa strul", som hon själv uttrycker det, diskvalificerades låten. Då togs "Cara Mia" med Måns Zelmerlöw in som reserv.

Men om man frågar Agnes i dag om hon har någon "revanschkänsla" på grund av det här, får man ett nekande svar. Hon själv skulle nämligen aldrig ha stått på scenen och framfört låten, så som det framställdes i tidningarna. Hon var bara den som sjöng demoversionen. Allt det andra var något media råkat vrida till.


Klarar sig fint utan Melodifestivalen

Trots att Agnes inte har medverkat i Melodifestivalen, till skillnad från de andra idolerna från 2005, har hon lyckats bra med sin karriär. Nyligen släppte hon sin andra singel från sitt senaste album.

Man kanske inte behöver vara med i Melodifestivalen för att lyckas som popartist?

- Nej, herregud! Allting är vad man gör det till, och just det här året känner jag att det passar väldigt bra med Melodifestivalen, säger Agnes. Det är första gången jag verkligen känner mig mogen för att göra det, och det känns väldigt kul och bra. Det är därför jag sa ja.

Vad kan festivalen göra för dig och din karriär?

- Det vet man aldrig. Jag tänker mer att jag ska gå dit och sjunga järnet och göra ett bra uppträdande, och sen får man se. Men jag tycker att det känns väldigt bra och jag hoppas att folk kommer att gilla det.


Ett lyxigt och coolt intryck

Låten Agnes ska framföra i årets melodifestival heter "Love Love Love" och är skriven av Anders Hansson, samme man som Agnes arbetade tillsammans med när hon gjorde sin senaste skiva.

- När vi började jobba ihop var "Love Love Love" den allra första låten vi spelade in och jobbade med, berättar Agnes. Sedan har det legat och väntat, för vi har inte riktigt vetat vad vi ska göra.

Den passar alltså inte in i skivan?

- Jo, men det har känts som om man vill göra någonting mer av den.

Jaha, den var för bra för att vara med på skivan?

- Haha, det vet man aldrig!

"Love Love Love" går i samma stil som resten av låtarna på skivan, som har titeln Dance Love Pop. Agnes avslöjar att bidraget är en upptempolåt, som hon hoppas ska ge ett lyxigt och coolt intryck på tv-tittarna."


Nummer 1!

Startordningen är avslöjad och Agnes kommer inleda den 4:e och sista deltvälingen:

1. Love Love Love - Agnes
2. Higher - Star Pilots
3. Du är älskad där du går - Susanne Alfvengren
4. Killing Me Tenderly - Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng
5. Sweet Kissin' In The Moonlight - Thorleifs
6. Moving On - Sarah Dawn Finer
7. Esta noche - Next 3
8. La voix - Malena Ernman




Vad tycker jag om startnummret då? Jo det känns ganska bra, jag hade dock hoppats på startnummer 8. Enligt statistiken så är startnummer 8 bäst, men startnummer 1 är också ganska bra. Dem senaste 7 åren har 7 av de låtar som startat en deltävling, gått direkt till Globen och 12 till Andra Chansen. Förra året startade Niklas Strömstedt först i sista deltävlingen och han kom sist, men det var nog p.g.a.den hemska låten!
Fast egentligen, har ett startnummer så mycket att göra med hur det går egentligen, är det inte bara en slump att det blivit så? Det är svårt att veta, men om man har en "killersong", show till tusen och Agnes, ja då spelar det ingen roll vilket startnummer man har :) Men ska jag vara ärlig är jag orolig, tänk om Agnes inte går direkt till final? Tänk om hon inte alls går vidare? Tänk om hon kommer sist?! Då skulle ens liv bli förstört, men man vet ju också hur glad man skulle bli om det går bra! En sak som redan nu är säker är att det kommer bli sjukt nervöst och spännande!
Det jag undrar över är hur startordningen bestäms, som jag har förstått det är det Christer Björkman som bestämmer ordningen, men är inte det extremt orättvist? Borde inte en lottning vara mycket rättvisare?

Snygg-Agnes

Om exakt en månad drar Melodifestivalen 2009 igång, fast vi får vänta ytterligare några veckor innan vi får se Agnes då hon som bekant medverkar i den sista deltävlingen.
Jag har tidigare tagit upp lite om vad vi kan förvänta oss för show och även skrivit lite om låten. En annan viktig del i "paketet" är ju kläderna, därav rubriken. Allt klär ju en skönhet, så i princip skulle Agnes kunna stå i en sopsäck och sjunga, och ändå vara vackrare än resten. Men så blir det nog inte, då vi vet att Agnes har ett öga för mode och vackra klänningar. Om jag skulle välja en favorit bland de outfits Agnes burit blir det nog klänningen som Agnes har på omslaget för "Dance Love Pop"  och "On And On":



Klänning
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
Sjukt snygg lila klänning med cool form, och diamanter runt kragen. Något i stil med den vore riktigt fint i Melodifestivalen. Men är kläderna egentligen så viktiga, borde inte allt fokus ligga på låten? Nej inte när det gäller Melodifestivalen, då är hela "paketet" viktigt som jag tidigare nämnt. Jag minns väl hur mycket fokus det blev på Jessica Andersson kortkorta shorts hon hade på sig 2006, hon visade ju hela benen vilket var väldigt upprörande, det kan ha påverkat henne negativt då hon inte lyckades ta sig vidare till final eller andra chansen. Och om vi kollar på Sanna Nielsens outfit förra året, 2008, var den ju faktiskt ganska tråkig, en snygg klänning hade nog tagit framträdandet en nivå till.

Jessica
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Oj oj upprörande var ordet!


Sanna N
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Nja hade inte en tjusig klänning varit snyggare?    

                                                                                 

Men fokus på Agnes nu. Vi vet redan nu att kläderna Agnes kommer bära i Melodifestivalen, och alla andra framträdanden under våren, kommer från TopShop! Enligt denna artikel;  http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?a=463898 så kommer Agnes bli sponsrad av dem och alltså bära kläder därifrån. Jag är säker på att Agnes kommer bära något alldeles extra, det blir enormt spännande att få se vad det blir.
I denna artikel; http://www.aftonbladet.se/sofismode/article3960672.ab så får vi följa med in i Agnes garderob, hon verkar ha en imponerande samling. Nedan får ni 5 fullträffar:


        Ni läste rubriken :)

RSS 2.0