Kopplingar

Det är ju faktiskt ett tag kvar tills Melodifestivalen börjar och medans vi väntar så tänkte jag skriva lite om Agnes kopplingar till de andra deltagarna i Melodifestivalen 2009, det finns faktiskt en hel del.
Den största kopplingen är nog till Måns Zelmerlöv. Som alla vet deltog de i idol samma år, 2005, och förra julen var de tillsammans modeller i MQ´s succé-julkampanj. De gjorde en romantisk reklam som visades flitigt på tv:n. De släppte även en cover på den låt de sjöng i reklamen, nämligen "All I Want For Christmas Is You", som sålde guld och blev en av den julens största hits!

Agnes Mq
                                                                                                                                  
En annan koppling är till Måns flickvän Marie Serneholt, det var ju faktiskt tänkt att Marie och Agnes skulle göra "Love Love Love" som en duett i melodifestivalen, dock slopades ju den idén som bekant. Även till Sarah Dawn Finer, som tävlar i samma deltävling som Agnes, kan vi se en koppling. De har samma skivbolag nämligen Roxy Recordings!
Tillsammans med Emilia och Anna Sahlene uppträdde Agnes på Härnösands stadsfest sommaren 2007.

Agnes Härnösand
                                                                                                                    
I första fredagsfinalen när Agnes var med i idol, sjöng hon ju som bekant "My Everything", som även blev den låt Agnes spelade in till idol-samlingsplattan. Och tjejen som gjorde låten i original är Jennifer Brown, som även hon deltar i Melodifestivalen 2009. 
Samtidigt som Agnes deltog i Körslaget så medverkade även Markolioo.
Anders Hansson som skrivit alla låtar på Agnes nya platta "Dance Love Pop" och såklart bidraget "Love Love Love", har ju fått med 2 bidrag till i festivalen. Alcazar och Bwo är de lyckliga som fått ta del av Anders genialitet. Och på tal om Bwo så körar faktiskt Bwo-Martin Rolinski på Agnes dunderhit "On And On"!

                                                                           
Det finns ju såklart en koppling mellan EMD och Agnes också, de är ju alla från idol och det verkar även som EMD är förtjusta i Agnes eller är det tvärtom?

Agnes och Emd
                                                                   
Ja under sina 3 år som artist har Agnes fått en hel del olika kopplingar och några av dem finns med i Melodifestivalen. Agnes har ju även en tydlig koppling till sjävla tävlingen då hon skulle vara med själv 2007, eller vänta nu så var det ju inte! Agnes skulle bara vara med som låtskrivare till "More Than A Girl", och inte som artist. Men så blev det ju, som alla känner till, inte. Men nu ska hon vara med på riktigt och det ser vi fram emot mer för varje dag som går.

Globen är uppvärmd!

För ett par veckor sedan gick årets idolfinal av stapeln i Globen (där Melodifestivalfinalen kommer befinna sig), där bjöds det på ett idolmedley med de gamla idoldeltagarna från tidigare år. Självklart var 2005 års vinnare Agnes där och bjöd på några rader av megahiten "On And On". Agnes fick sjukt mycket skrik och applåder när hon gick in som världens supermodel! Det var helt klart ett magiskt ögonblick att se Agnes stå på en sådan stor scen, och det var väldigt tydligt att det är där Agnes hör hemma. Och som titeln på detta inlägg säger så är alltså globen uppvärmd, uppvärmd för Agnes och hennes "Love Love Love". För det är till Globen hon ska, även om det kommer bli extremt tufft så tror jag på Agnes. Förutom att låten med största säkerhet är ultimat, så är Agnes röst, utstrålning, scenspråk etc. milsavstånd bättre än hennes konkurrenter.
Nu börjar det så småningom närma sig, den 28 februari smäller det, och då ska vi vara beredda!


Agnes i Globen
 
Nedan kan ni se hela idolmedleyt

Agnes klar för deltävling 4 i Malmö!

Idag blev det äntligen klart i vilka deltävlingar alla artister kommer tävla i! Agnes kommer vara med i den 4:e och sista deltävlingen som kommer vara i Malmö den 28 februari. Såhär ser den 4:e deltävligen ut:

DELTÄVLING 4 - MALMÖ 28/2 

Susanne Alfvengren - "Du är älskad där du går"

Next 3 - "Esta noche"

? - "Higher"

Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng - "Killing Me Tenderly"

Malena Ernman - "La voix"

Agnes - "Love Love Love"

Sarah Dawn Finer - "Moving on"

Thorleifs - "Sweet kissin' in the moonlight"

Spontant känns det riktigt bra faktiskt! En artist är ännu inte klar för låten "Higher", men de största hoten hittills är helt klart Sarah DF och Anna&Maria. Fast det fanns många värre konkurrenter, Bwo, Lili&Susie, Måns etc.
Men detta är nog en av de svagare deltävlingarna, vilket är bra för Agnes del. Dessutom är nog "Love Love Love" den enda uptempo-pop-disco låten i denna grupp, som tur var så hamnade Velvet, Marie Serneholt, Måns och Alcazar i andra grupper som troligen har samma "typ" av låt. Det är faktiskt lite roligt att Sarah DF och Agnes är med i samma deltävling, de har ju båda två roxy recordings som skivbolag. Det är ännu inte klart vilken startordning bidragen ska få (gud vad de ska dra ut på allt) men man kan ju hoppas på att Agnes får avsluta, det hade varit positivt.



Agnes
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Duett & Show

Som jag skrev i mitt förra & första inlägg ryktades det om att Agnes skulle sjunga duett med Marie Serneholt i Melodifestivalen nästa år. Detta var ju som sagt inte sant, men det har faktiskt varit på tapeten mer seriöst än vad jag trott. Aftonbladet har intervjuat Marie Serneholt som istället blev joker i nästa års melodifestvial, detta säger Marie om planerna på duetten med Agnes:

" Först testade hon att sjunga en duett med Agnes på hennes bidrag "Love Love Love". De har jobbat lite ihop tidigare och tyckte det var en rolig idé.
- Vi testade att spela in låten ihop men kom båda överens om att det passade bättre med bara henne. Det är en grym låt men jag kan ju inte vara med i två nummer samtidigt."


Så det var alltså så att Marie spelade in låten tillsammans med Agnes först, men de insåg båda två att det passade bättre om Agnes sjöng den själv. Eller så var det helt enkelt så att Agnes insåg själv att hon hellre ville göra den själv? Det kan man ju inte veta säkert, men det är en teori jag har. Jag ser dock detta bara positivt. Visst är Marie en okej artist men i jämföresle med Agnes är hon väldigt blek, så därför känns det enormt skönt att Agnes deltar solo.

I denna intervju; http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1333653 så berättar Agnes bl.a. att "Love Love Love" kommer få ett coolt shownummer som ska kännas som en "lyxig karamell". Det låter minst sagt lovande! Som jag ser det är ett bidrag 50% låt, 25% artist och 25% show, alltså låten är absolut viktigast men show och artist måste också vara klockrena. Artisten är ju den bästa som finns så där finns inga problem :) Låten kan inte vara annat än superb! (annars skulle aldrig Agnes delta). Då är det bara showen kvar, och som sagt verkar det bli något att se.

Nedan får ni 2 exempel på hur bra Agnes kommer vara i melodifestivalen, första klippet är Agnes nya superheta video till underbara "Release Me", troligen är låten något i samma stil.  Det 2:a klippet är när Agnes uppträdde med "On And On" i Lilla Melodifestivalen tidigare i år, lyxigt var ordet!

 

Agnes i Melodifestivalen

Hej och välkommen till min blogg! Denna blogg kommer handla om Agnes Carlssons resa i Melodifestivalen 2009.
Idag blev det alltså klart att Agnes kommer medverka i nästa års melodifestival med bidraget "Love Love Love"  som är skriven och producerad av Anders Hansson. Anders som även har skrivit och producerat Agnes senaste platta "Dance Love Pop", där bland annat superhiten "On And On" finns med.
Ända sedan låtarna presenterades i oktober har det ryktats om att Agnes skulle medverka med "Love Love Love", det senaste ryktet var att Agnes skulle sjunga låten i en duett tillsammans med Marie Serneholt, detta rykte visade sig dock vara falskt, vilket jag tyckte var positivt. Men som sagt blev det äntligen 100% klart att Agnes ställer upp i Melodifestivalen nästa år!
"Love Love Love"  beskrivs som en "Positiv disco-poplåt" och det har även sagts att låten var den bästa bland "Dance Love Pop" låtarna och just därför skickades den in till melodifestivalen. Och om detta är sant, så kommer nog Agnes kamma hem hela tjofräset! Personligen vill jag se Agnes vinna, för jag tror hon kan ha en stor chans att hamna högt i Esc om låten är tillräckligt bra, vilket den självklart är :) Och detta vore ju ett ypperligt tillfälle att visa upp sig internationellt och kanske slå igenom utomlands!
Det är dock väldigt tuff konkurrens, väldigt många veteraner som Shirley Clamp, Bwo, Alcazar, Velvet mfl är redan klara. Personligen tycker jag det är tråkigt med alla "gamlingar", det är så mycket roligare med nya fräscha artister, som Agnes! Den 10 december kommer det avslöjas i vilka deltävlingar alla artister placeras, och självklart hoppas man ju att Agnes hamnar i en deltävling med svagare konkurrens.
Jag kommer uppdatera bloggen så fort det händer något intressant kring Agnes medverkan i Melodifestivalen, så håll utkik! Nedan kan ni se en bild på de artister som avlöjades idag, däribland Agnes.



        Velvet, Lili&Sussie, Amy Diamond, Shirley Clamp, Agnes, Sofia Berntsson

RSS 2.0