Kopplingar

Det är ju faktiskt ett tag kvar tills Melodifestivalen börjar och medans vi väntar så tänkte jag skriva lite om Agnes kopplingar till de andra deltagarna i Melodifestivalen 2009, det finns faktiskt en hel del.
Den största kopplingen är nog till Måns Zelmerlöv. Som alla vet deltog de i idol samma år, 2005, och förra julen var de tillsammans modeller i MQ´s succé-julkampanj. De gjorde en romantisk reklam som visades flitigt på tv:n. De släppte även en cover på den låt de sjöng i reklamen, nämligen "All I Want For Christmas Is You", som sålde guld och blev en av den julens största hits!

Agnes Mq
                                                                                                                                  
En annan koppling är till Måns flickvän Marie Serneholt, det var ju faktiskt tänkt att Marie och Agnes skulle göra "Love Love Love" som en duett i melodifestivalen, dock slopades ju den idén som bekant. Även till Sarah Dawn Finer, som tävlar i samma deltävling som Agnes, kan vi se en koppling. De har samma skivbolag nämligen Roxy Recordings!
Tillsammans med Emilia och Anna Sahlene uppträdde Agnes på Härnösands stadsfest sommaren 2007.

Agnes Härnösand
                                                                                                                    
I första fredagsfinalen när Agnes var med i idol, sjöng hon ju som bekant "My Everything", som även blev den låt Agnes spelade in till idol-samlingsplattan. Och tjejen som gjorde låten i original är Jennifer Brown, som även hon deltar i Melodifestivalen 2009. 
Samtidigt som Agnes deltog i Körslaget så medverkade även Markolioo.
Anders Hansson som skrivit alla låtar på Agnes nya platta "Dance Love Pop" och såklart bidraget "Love Love Love", har ju fått med 2 bidrag till i festivalen. Alcazar och Bwo är de lyckliga som fått ta del av Anders genialitet. Och på tal om Bwo så körar faktiskt Bwo-Martin Rolinski på Agnes dunderhit "On And On"!

                                                                           
Det finns ju såklart en koppling mellan EMD och Agnes också, de är ju alla från idol och det verkar även som EMD är förtjusta i Agnes eller är det tvärtom?

Agnes och Emd
                                                                   
Ja under sina 3 år som artist har Agnes fått en hel del olika kopplingar och några av dem finns med i Melodifestivalen. Agnes har ju även en tydlig koppling till sjävla tävlingen då hon skulle vara med själv 2007, eller vänta nu så var det ju inte! Agnes skulle bara vara med som låtskrivare till "More Than A Girl", och inte som artist. Men så blev det ju, som alla känner till, inte. Men nu ska hon vara med på riktigt och det ser vi fram emot mer för varje dag som går.

Kommentarer
Postat av: Benny

Nog finns det många kopplingar mellan Agnes och MF, det är ett som är säkert. Bra skrivet förresten!

2009-01-02 @ 20:20:22
URL: http://agnesmychampion.blogg.se/
Postat av: Tommy

Tack Benny! Du en fråga, du vet den här "kolumnen" som brukar vara på höger sida av bloggen, ligger den längst ner? På min dator är det så, och det ser jättefult ut, undrar hur man ändrar det?

Förresten hur gjorde du en sån "bild" du har längst upp i din blogg?

2009-01-03 @ 15:38:27
URL: http://agnesimelodifestivalen.blogg.se/
Postat av: Benny

Hm, på min dator ligger den högra kolumnen alltid högst upp och det gäller även när jag är inne här. Underligt, minst sagt. Det kan ju bero på din dator, men samtidigt behöver det inte göra det, utan det kan vara något annat som spökar. Ska kolla upp det lite närmare.



Angående din andra fråga så har jag faktiskt inte gjort bannern själv som ligger högst upp i min blogg, utan den har en vän till mig gjort. Har inte tillgång till Photoshop, så jag var tvungen att be om hjälp. Sedan är det "bara" att lägga in bilden bland alla HTML-koder, vilket tillslut fungerade men var enormt krångligt och tidskrävande.



Har läst HTML i skolan, men vad hjälper det när man har glömt bort allt. Typiskt...

2009-01-03 @ 19:35:35
URL: http://agnesmychampion.blogg.se/
Postat av: Tommy

Och tack då vet jag, antagligen är det min dator som är knasig. Hm okej, men alltså hur får man dit bilden då? Måste man ha en address till bilden, från typ tinypic? Och kommer du ihåg hur man skule göra bland alla koder?

Hehe visste att det var så, man kommer aldrig komma ihåg något man lär sig i skolan ;)

2009-01-03 @ 21:25:39
URL: http://agnesimelodifestivalen.blogg.se/
Postat av: Benny

Japp, en HTML-adress till bilden (från antingen Tinypic, Photobucket eller dylikt) krävs för att man ska kunna lägga in bilden som en banner i bloggen.

Jag kommer tyvärr inte ihåg exakt hur man gör med koderna just nu, men låt mig återkomma med det lite senare.



Hehe, nä, men gör ju inte det. :)

2009-01-04 @ 00:32:48
URL: http://agnesmychampion.blogg.se/
Postat av: Marco

Så här står det nu i koden (för header-delen):



<code>

<div id="header">

<h1><a href="">agnesimelodifestivalen</a></h1>

<h2></h2>

</div>

</code>



...med bild kan du skriva:



<code>

<div id="header">

<h1><img src="http://bildens nätadress" border=0></h1>

<h2>agnesimelodifestivalen</h2>

</div>

</code>



Det beror lite på var du vill ha rubriken, om rubriken finns i bilden osv. Ta gärna bort h1 el. h2-taggar om de inte används. (Tog även bort länk-taggen, a href, i exemplet eftersom den inte användes som det var.)

2009-01-06 @ 19:50:44
URL: http://agnes.owns.it
Postat av: Marco

Hehe, glöm code-taggarna. Trodde de behövdes här i kommentarsfunktionen för att man ska kunna skriva html-taggar i klartext :)

2009-01-06 @ 19:55:06
URL: http://agnes.owns.it
Postat av: Benny

Tack, Marco, för att du svarade angående koderna. Jag glömmer alltid bort hur man gör. :)

2009-01-06 @ 20:37:36
URL: http://agnesmychampion.blogg.se/
Postat av: Tommy

Tusen tack Marco! Ska pröva lite senare :)

Tack till dig också Benny!

2009-01-06 @ 22:56:04
URL: http://agnesimelodifestivalen.blogg.se/
Postat av: Marco

Tänkte bara summera det här med koderna för bakgrundsbild på bloggen. Eftersom html-koden inte är direkt tillgänglig för bloggaren så åstadkomms de nämnda förändringarna genom att modifiera stilmallen plus en mindre föränding i kodmallen (inte helt nödvändig beroende på hur man gör i stilmallen)

2009-01-12 @ 08:59:23
URL: http://agnes.owns.it

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0